KURUCUMUZ

KURUCUMUZUN MESAJI

En kıymetli varlığımızın Allah'ın bizlere emanet olarak verdiği evlatlarımız olduğu hususunda hemfikir olduğumuzu düşünmekteyiz.Bu dünyada gerçek huzuru ve mutluluğu evlatlarımızla paylaşabilmek için onların maddi yönden olduğu kadar manevi yönden de güçlü yetişmesi gerekmektedir.Çünkü maneviyatı güçlü insanlar ülkemizin gerçek anlamda sahipleri olacaklar ve huzurlu bir toplumun oluşturulmasında en önemli vazifeyi üstleneceklerdir.Bugün özlemini çektiğimiz temiz ve huzurlu bir toplumu oluşturmada maneviyatı güçlü insanlara ihtiyacın olduğu kesin bir gerçektir.

Biz okula başladığı ilk günden itibaren bizlere emanet ettiğiniz bu kıymetli hazinemiz olan yavrularınızı ders başarısı bakımından en iyi şekilde yetiştirmek zorunda olduğumuzu biliyoruz.Sadece ders başarısının huzuru ve mutluluğu getirmediği ortadadır.Bugün çeşitli suç ve terör örgütlerine bulaşan insanlara baktığımızda onların bir kısmının da akademik başarıyı elde ettiklerini görmekteyiz.Hatta cezaevlerinde yatan tutuklu ve hükümlülerin yüksek tahsilli olanlarının da belli bir oranda olduğu bilinmektedir.

Bizler Özel Bahtiyar Eğitim Kurumları öğretmen ve yöneticileri olarak ülkemizin ve milletimizin huzuru ve mutluluğu için akademik başarıyı önemsediğimiz kadar manevi yapıyı da önemsemekteyiz.Çocuklarımızı geleceğe başarılı ve güzel ahlaklı olarak hazırlamak için çalışmaktayız.Ve bu maksatla bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Öğrencilerimizi manevi yönden güçlü yetiştirebilmek için maneviyatı güçlü öğretmenlerle çalışmak zorundayız.Çünkü öğretmenler,çocuklar için en önemli örnek kişilerdir.Çocuklar önce anne babalarını ,sonra da öğretmenlerini kahramanlaştırırlar ve onlar gibi olmak isterler.Bu yüzden ailede aldığı manevi eğitimi okulda da aynı şekilde devam ettiren çocuğun manevi yönü fevkalade gelişmiş olur.

Özel Bahtiyar Eğitim Kurumları olarak bu anlamda üstümüze düşen görevi yerine getirmek için canla başla çalışmaktayız.Sadece örnek olmakla değil uyguladığımız okul içi ve okul dışı etkinliklerle de bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızın maddi ve manevi yönlerini geliştirmekteyiz.Onlara merhametli olmayı,hayırseverliği,adil olmayı,helal lokma kazanma inancını,vatanseverliği ve büyük bir milletin ferdi olduğu inancı gibi hususları kazandırmak durumundayız.

Okulda ve ailede huzuru velilerimizle beraberce tesis ediyoruz.Huzurlu ortamlarda yetişen bu çocuklar geleceğimiz için bizlere,ülkemize ve insanlığa birer ışık olacaklardır.Bahtiyar camiası olarak çocuklarımızın ve geleceğimizin huzurlu ve mutlu olması için varız diyoruz.

Celalettin Karakoç

Okul Kurucu Temsilcisi